ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

150 150 Chief Editor

Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν εμάς τους γονείς σχετικά με την τηλεκπαίδευση είναι το γεγονός ότι ναι μεν κάποιοι έχουμε υπολογιστή στο σπίτι αλλά χωρίς κάμερα. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα ειναι να χρησιμοποιήσουμε το κινητό ή το tablet μας σαν webcam .Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο υπολογιστής και η κινητή συσκευή να συνδέονται στο ίδιο δίκτυο π.χ. στο δίκτυο οικίας, ή μέσω USB (οι οδηγίες που ακολουθούν περιγράφουν την περίπτωση που το κινητό συνδέεται ασύρματα στο δίκτυο οικίας).

Το DroidCam είναι μία δωρεάν εφαρμογή που μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε το Android smartphone ή το tablet ως webcam υπολογιστή. Χρησιμοποιεί τη φωτογραφική μηχανή και τη συσκευή μικροφώνου του κινητού και τη συνδέει με το PC μέσω καλωδίου USB ή δικτύου WiFi.

Στις οδηγίες που ακολουθούν περιγράφεται πώς μπορούμε να συνδέσουμε την webcam του κινητού μας τηλεφώνου ή tablet ως με τον υπολογιστή μας (laptop ή σταθερό) με την εφαρμογή DroidCam Wireless Webcam.  Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο υπολογιστής και η κινητή συσκευή να συνδέονται στο ίδιο δίκτυο π.χ. στο δίκτυο οικίας, ή μέσω USB (οι οδηγίες που ακολουθούν περιγράφουν την περίπτωση που το κινητό συνδέεται ασύρματα στο δίκτυο οικίας).

Βήμα 1

Μεταφερόμαστε στο Google Play και εγκαθιστούμε το DroidCam στην Android συσκευή μας.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, εγκαθιστούμε τον client στον υπολογιστή μας, πατώντας εδώ. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό πρόγραμμα, μόλις 5MB, το οποίο δεν θα προσπαθήσει να εγκαταστήσει ανεπιθύμητα προγράμματα τρίτων.

Για την webcam οι επιλογές διασύνδεσης είναι ασύρματα μέσω Wi-Fi και ενσύρματα μέσω USB, όπου πρέπει να είναι ενεργοποιημένος ο εντοπισμός σφαλμάτων .

(Αν μας βολεύει καλύτερα το καλώδιο USB, θα πρέπει αρχικά να βεβαιωθούμε πως το κινητό είναι ρυθμισμένο σε λειτουργία “Εντοπισμού σφαλμάτων”. Από Android 7.0 και άνω, το app θα μας το κάνει αυτόματα.Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να πάμε στις “Πληροφορίες συσκευής”, και στη συνέχεια να πατήσουμε επτά φορές το πεδίο “Αριθμός κατασκευής”. Έτσι, θα εμφανιστούν οι επιλογές προγραμματιστή και θα μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε τον εντοπισμό σφαλμάτων.)

Βήμα 3

Ανοίγουμε το DroidCam app στην Android συσκευή μας, και στη σύνδεση μέσω WiFi που είναι πιο γρήγορη και απαλλαγμένη από καλώδια, εντοπίζουμε τη διεύθυνση IP που εμφανίζεται.

Στον υπολογιστή τρέχουμε την εφαρμογή DroidCam Client Server, και αφού πατήσουμε στο εικονίδιο του Wi-Fi στο πεδίο “Device IP”, πληκτρολογούμε την IP.

Εκτός από webcam, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το μικρόφωνο υπολογιστή. Σε αυτή την περίπτωση, επιλέγουμε και το Audio που παρατηρούμε παρακάτω. Κατόπιν, πατάμε στο “Start” και τελειώσαμε.

Από εδώ και μετά, η Android συσκευή θα μας δώσει μία εξαιρετική webcam, όπου μπορούμε να την τοποθετήσουμε όπου θέλουμε για να πραγματοποιούμε βιντεοκλήσεις και εγγραφή βίντεο στο PC μας, αλλά και μικρόφωνο υπολογιστή.

Όλα με την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας και ήχου.

Πηγή: https://www.infokids.gr/

  Ρυθμίσεις Απορρήτου

  Όταν επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο, μπορεί να αποθηκευτούν, μέσω του φυλλομετρητή σας, ανώνυμες πληροφορίες με την μορφή cookies.
  Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.
  Αποκλείοντας κάποιες από τις παρακάτω κατηγορίες, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της εμπειρίας πλοήγησης στον ιστότοπο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

  Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Google Analytics.
  Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Google Fonts.
  Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Google Maps.
  Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Video.
  Περισσότερες Πληροροφίες
  O ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies. Αλλάξτε τις προτιμήσεις σας ή αποδεχτείτε την χρήση τους.