Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) –

Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) –

Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) –

150 150 Chief Editor

Το SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute) είναι ένα ανεξάρτητο διεθνές ινστιτούτο αφιερωμένο στην έρευνα για συγκρούσεις, εξοπλισμούς, έλεγχο όπλων και αφοπλισμό. Ιδρύθηκε το 1966 και παρέχει δεδομένα, αναλύσεις και συστάσεις, με βάση ανοιχτές πηγές, σε υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, ερευνητές, μέσα ενημέρωσης και το ενδιαφερόμενο κοινό. Με έδρα τη Στοκχόλμη, το SIPRI κατατάσσεται τακτικά μεταξύ των πιο σεβαστών ομάδων σκέψης παγκοσμίως. Το όραμα του SIPRI είναι ένας κόσμος στον οποίο εντοπίζονται και κατανοούνται πηγές ανασφάλειας, αποτρέπονται ή επιλύονται οι συγκρούσεις και διατηρείται η ειρήνη.

Η αποστολή της SIPRI είναι:

  • να αναλάβει έρευνα και δραστηριότητες σχετικά με την ασφάλεια, τις συγκρούσεις και την ειρήνη. ·
  • παρέχει ανάλυση πολιτικής και προτάσεις. ·
  • διευκόλυνση του διαλόγου και ανάπτυξη ικανοτήτων. ·
  • προώθηση της διαφάνειας και της λογοδοσίας. ·
  • να παρέχει έγκυρες πληροφορίες σε παγκόσμιο κοινό.

Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο είναι η ετήσια βάση δεδομένων στρατιωτικών δαπανών SIPRI, η οποία περιέχει συνεχείς χρονοσειρές σχετικά με τις στρατιωτικές δαπάνες των χωρών για την περίοδο 1949-2019. Η βάση δεδομένων ενημερώνεται ετησίως, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει ενημερώσεις δεδομένων για οποιοδήποτε από τα έτη που περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων. Δείτε λεπτομέρειες παρακάτω: https://www.sipri.org/databases/milex

Γενικά πρόκειται για μία πολύ χρήσιμη ιστοσελίδα από την οποία μπορείς να αντλήσεις χρήσιμες πληροφορίες για τις Ένοπλες Δυνάμεις σε παγκόσμιο επίπεδο. https://www.sipri.org/

    Ρυθμίσεις Απορρήτου

    Όταν επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο, μπορεί να αποθηκευτούν, μέσω του φυλλομετρητή σας, ανώνυμες πληροφορίες με την μορφή cookies.
    Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.
    Αποκλείοντας κάποιες από τις παρακάτω κατηγορίες, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της εμπειρίας πλοήγησης στον ιστότοπο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

    Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Google Analytics.
    Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Google Fonts.
    Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Google Maps.
    Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Video.
    Περισσότερες Πληροροφίες
    O ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies. Αλλάξτε τις προτιμήσεις σας ή αποδεχτείτε την χρήση τους.